KUŘATA

KUŘE S CITRONEM, ČESNEKEM A ROZMARÝNEM

SUROVINY: 
celé kuře
hrubá sůl 
černý pepř mletý
čerstvý rozmarýn
citron
palička česneku
 
Kuře nejdříve důkladně umyjte zvenku i zevnitř. Nechte okapat a osušte ubrouskem. Důkladně kuře zevnitř osolte, opepřete a posypte nasekaným rozmarýnem. Dovnitř kuřete dejte na grilování půlku citronu. snítek rozmarýnu a půlku česneku. Kůži zvenku potřete olejem, citronem a drceným česnekem, důkladně osolte, opepřete a posypte nasekaným rozmarýnem. 
Kuře můžete nechat v chladnu odležet nebo hned grilovat, záleží na tom, jak výraznou chuť máte rádi.
Pak napíchněte kuře na rožeň   a grilujte nad středně rozpáleným ohništěm s dřevěným uhlím 1,5 - 1,75 hod až je kůže zlatohnědá a maso propečené - viz. jak poznat, kdy je maso hotové