JAK POZNAT, KDY JE MASO HOTOVÉ

 
KUŘE, KRŮTA
Abyste zjistili, jestli je kuře propečené, tak to můžete udělat několika způsoby.
Pokud máte teploměr na maso, tak ho zapíchněte do nejtlustší části stehna tak, aby se nedotýkal kosti a teplota masa by měla být 82 - 92  °C.
Nebo na to samé místo zapíchněte grilovací jehlu a po vytáhnutí by měla být na dotek velmi horká. 
Propečenost masa se dá taky zjistit, když zahýbete stehnem kuřete - mělo by se v kloubu volně pohybovat. 
Doba rožnění kuřete - 1 hod 15 min - 1 hod 45 min   dle velikosti kuřete a síly žáru pod rožněm 
 
SELE
Vnitřní teplota masa 80 - 90 °C.  Většinou se okrajuje maso postupně v 0,5 - 1 cm tlustých plátcích a maso se postupně dopéká.  
Doba rožnění selete: 5 - 7 hod dle velikosti selete a podle toho, na jak prudkém žáru rožníte , pokud zabalíte sele do alobalu, tak ho můžete grilovat na silnějším žáru a dobu zkrátíte, po cca 3 hod sele rozbalíte a pomalu dopékáte